Friday, 27 February 2009

0

Sajak Sunda: Kawih Kaasih

  • Friday, 27 February 2009
  • viddaily
  • Share
  • Hate mah lir kila-kila simpena langit
    Meusmeus muyung tungtung layung
    meusmeus melang ku hariwang
    Piligenti ngagali wanci
    silih bintih nurih kapeurih
    Nya ayeuna pisan,ngintun harepan
    Sanajan kawilang melang ku anggang
    Sanajan astra waruga teu karampa
    Nyuuh kalbu mah rengkuh sasadu bilih bendu
    Duh, kacipta … linggih ka nu tebih
    Nyelang nganjang ngahaja ngaraksa beja
    Sungkem nepangkeun diri nu pikakeuheuleun
    Salam baktos rumaos tos tega basa
    Hate mah lir kila-kila langgam cai
    Sakapeung kiruh ku kalepatan
    Sakapeung ripuh ku kaayaan
    Ngalayah ngabedah sasat ku saat
    Silih tindih ngagerih garing kasedih
    Nya ayeuna pisan,nyanggakeun kawih kaasih
    Sanajan teu nikreuh longok jonghok
    Sanajan teu nikreuh ngagandong landong
    Mung bingah gumulung najan teu tepung
    Duh, reueus ngadeuheus ungkara cinta
    mahugi ati ngamumule hate
    Meungpeung geugeut sangkan nineung
    Kahatur pidu’a mugia bagja tur waluya…
    Ciromed, 2009

    0 Responses to “Sajak Sunda: Kawih Kaasih”

    Post a Comment

    Subscribe