Thursday, 1 January 2009

0

Sajak Sunda: Milangkala Kamelang

  • Thursday, 1 January 2009
  • viddaily
  • Share
  • Milang taun lir milang kalangkang
    Ngonci wanci ku ingetan nu limpeuran
    Gurudug diudag guludug umur
    Nyangsaya kasura cucuk hirup
    Sakapeung sasar ku hawar, Gusti,
    Sakapeung geumpeur ku pati
    Milang taun lir milang kahayang
    Mun lampah wegah tinangtu palid ku caah
    Abus ka taun anyar, janji can katebus
    Hareudang rumingkang, anggang diteang
    Antukna pasea jeung diri sorangan
    Pasea jeung kaaayaan
    Milang taun lir milang kamelang
    Melang rek miang, melang rek mulang
    Hariwang ku kalangkang nu can kasorang
    Peurih ku kaasih nu teu junti kana ati
    Peurih ku lampah nu salah
    Hayu mulung kaduhung, ngulang kahayang
    Girimiskeun kesang di kebon harepan nu garing
    Maca nu liwat ngahanca nu ngolebat
    Anteur kuring, Gusti, ambeh tetep eling
    Majalaya, Januari 2009

    0 Responses to “Sajak Sunda: Milangkala Kamelang”

    Post a Comment

    Subscribe