Monday, 28 January 2008

0

Sajak Sunda: Jungjunan (1)

  • Monday, 28 January 2008
  • viddaily
  • Share
  • Bongan urang tepung, Jungjunan
    najan saliwat mung tibelat nyegat
    renung gumulung ngejat
    tingkalacat cilingcingcat
    ngagurat bengbat
    Cuang-cieung neang katineung
    Luak-lieuk meungkeut heuleut kageugeut
    pupuntang dina regang kamelang
    Ringkang nyorang lolongkrang kahayang
    sakapeung keueung, Panutan,
    sakapeung ludeung…
    Bongan anjeun imut, Jungjunan
    salawasna nyangreud haleuang implengan
    nyangkaruk dina kongkolak panineungan
    mung gudawang rasa hariwang
    tur tagiwur ku kapaur
    inggis imut anjeun lantis ku girimis
    Guligah jeung lampah
    piligenti niti wanci
    Ririh ati neuteuli nganti asih
    geumpeur wakca, Panutan,
    geumpeur balaka…
    Bongan anjeun neuteup, Jungjunan
    kasawang bentang tingkariceup
    kacipta paheut duaan eunteup
    Duh sagara Cinta, galura rasa
    wening hariringna ngalempengkeun
    lungkawing cimata
    Niat ngumbara ngumbah jomantara tunggara
    najan wirahma kalangkang anjeun
    celak laklak ngajauhan
    mung tetep karasa deukeut, Panutan,
    karasa haneut…
    Janari di Sumedang
    28 Januari 2008

    0 Responses to “Sajak Sunda: Jungjunan (1)”

    Post a Comment

    Subscribe