Friday, 15 February 2008

0

Sajak Sunda: Jungjunan (2)

  • Friday, 15 February 2008
  • viddaily
  • Share
  • Jungjunan…
    Sok hoyong terang sareng kalangkang saha
    anjeun ayeuna anteng neuteup girimis
    Mungguhing wirahma rasa wanoja
    lir haleuang nu disidem
    Ukur wasa naratas implengan
    Ngawawaas kumelip langit-langit ati
    nu pinuh rusiah…



    Jungjunan…
    Sok hoyong terang sareng kalangkang saha
    anjeun ayeuna meungkeut geugeut nu manis
    Tingkaretip ungkara bagja kasawang
    dina kembang-kembang lamunan
    Gumalindeng jadi purnama katineung
    mun laksana dina keukeup kaheman
    nu munggaran…

    Jungjunan…
    Sok hoyong terang ku kalangkang saha
    anjeun ayeuna kapidangdung
    Kumalayang melang dina katresna panutan
    Geuning cinta teh lir kiceup wanci
    nu simpe niti ati
    Sakapeung inggis diturih cimata tunggara
    Sakapeung geulis dina langitna nu cangra
    Estuning endah mun asihna satia…

    Jungjunan…
    Sok hoyong terang sareng saha
    anjeun jaga rumingkang ka tuntung layung
    Kacipta bagja, Panutan, kacipta bagja…

    Jatinangor, 15 Februari 2008

    0 Responses to “Sajak Sunda: Jungjunan (2)”

    Post a Comment

    Subscribe